Met 22 miljoen fietsen op 17 miljoen inwoners, 32,000 kilometer aan fietspaden en de grootste fietsenstallingen ter wereld, is Nederland de absolute koploper als fietsland. Ook werkgevers weten steeds vaker en steeds meer de weg naar de fiets te vinden. Men begint in te zien hoe de inzet van de bescheiden fiets bij kan dragen aan het realiseren van tal van doelstellingen.

Duurzaamheid

Door COVID zijn veel werkgevers de voordelen van hybride werken in gaan zien. Daardoor is men ook anders gaan kijken naar het thema mobiliteit. Hoe faciliteer je een organisatie in hun mobiliteitsbehoeften als men de vrijheid heeft om op kantoor, thuis of remote te werken? De fiets speelt hier, zeker sinds de opkomst van de e-bike, een grote rol in. Werknemers die relatief dicht bij hun werk wonen en geholpen door hun werkgever een gloednieuwe (elektrische) fiets kunnen leasen, zijn sneller geneigd de fiets te pakken. Hierdoor staat de auto vaker stil en dat scheelt enorm in de totale CO₂-uitstoot.

Vitaliteit

Het ligt zo voor de hand, maar fietsen is gezond! Uit onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid blijkt dat personen die meer gaan lopen, gewicht verliezen. Hetzelfde onderzoek laat ook zien dat personen die meer gaan fietsen zich gezonder voelen. Opmerkelijk is dat dit niet geldt voor de lopers. Maar niet alleen voel je je gezonder, meer fietsen heeft een bewezen positief effect op je fysieke en geestelijke gesteldheid. Zo verklein je niet alleen de kans op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten, je ontspant er simpelweg van.

Aantrekkelijk werkgeverschap

De COVID-pandemie was het land nog niet uit of de volgende grote uitdagingen stonden alweer voor deur. Onder andere het landelijke tekort aan personeel raakt het leeuwendeel van de organisaties. Werknemers hebben het momenteel voor het zeggen en zijn kieskeurig. Men zoekt naar werkgevers die bereid zijn te investeren in hun medewerkers. Zo zie je dat werkgevers die een eigentijds mobiliteitsbeleid hanteren aantrekkelijker worden gevonden in de arbeidsmarkt. Niet verwonderlijk, het hangt nauw samen met de bredere visie van de werkgever over eerdergenoemde thema’s. Dit type werkgever laat zien zich te bekommeren om het welzijn van de werknemer en dat van de planeet.

Kostenbesparing

Afstappen van de auto en overstappen op het OV en de fiets scheelt aanzienlijk in de kosten. En precies dát is vaak doorslaggevend in de overweging van werkgevers om meer in te zetten op fietslease. Want niet alleen help je de planeet een handje en investeer je in de vitaliteit van je medewerkers, het scheelt je uiteindelijk ook nog eens heel veel geld.

Kortom, de fiets is in al zijn eenvoud een simpel maar uiterst doeltreffend middel dat bij kan dragen aan het behalen van meerdere doelstellingen. Mocht jouw organisatie interesse hebben in deze inzet van fietslease, laat het dan vooral aan ons weten. We nemen de mogelijkheden graag en geheel vrijblijvend met je door!

Heb je vragen? Praat met ons!

Je belt met ons op 030 208 02 60, of het directe nummer dat je al van ons hebt!
Toch liever mailen? Dat kan naar info@dragintra.nl, of het service-emailadres dat je al van ons hebt.