Fleet & Mobiliteitsmanagement is een vak waar de actualiteit van vandaag relevant is voor de keuzes van morgen. Wij werken daarom samen met kennispartners op specifieke vakgebieden. Zo kunnen wij u als klant ondersteunen met de beste oplossingen die de markt biedt.

Als het om het inrichten van bedrijfswagens gaat zijn wij geen expert. Dat hoeft ook niet, hiervoor zijn er verschillende specialisten in de markt waar wij als fleet management bedrijf graag mee samenwerken voor een optimaal resultaat, waarbij het inrichten van bedrijfswagens gaat om het maken van keuzes managen wij het proces voor onze klant.

Waar de discussie bij inrichting vroeger ging om een lat-om-lat, vloer en kast gaan de ontwikkelingen van het gebruik van materialen snel. Bij inbouw wordt tegenwoordig juist gewerkt met lichte materialen waaraan hoge eisen worden gesteld. Deze materialen moeten niet alleen duurzaam en stevig zijn, ze moeten ook brandvertragend werken.

Ergonomie, veiligheid, kostenbesparing en duurzaamheid zijn belangrijke pijlers bij de inrichting van een bedrijfswagen. Wij zien dat vooral grote bedrijven hierover nadenken en stappen in maken. Dan wordt er nagedacht over het gebruik, wat nemen onze monteurs mee en hoe vaak hebben zij deze materialen nodig. Hoe zorg je ervoor dat de servicebussen zodanig worden ingericht dat een monteur nooit misgrijpt, minder tijd kwijt is aan het zoeken naar onderdelen en vele onvoorziene ritten naar de bouwmarkt kunnen worden voorkomen, zonder dat hij te veel mee heeft waardoor de bus te zwaar wordt. Hierdoor rijden de auto’s zuiniger en slijten remschijven bijvoorbeeld minder snel.

Het inbouwen van inrichting blijft maatwerk, want hoewel het lijkt of het inrichten van een bedrijfswagen alleen een paar kasten plaatsen is, iedere auto is anders en iedere klant heeft andere wensen. De grootste ontwikkelingen die wij zien voor de komende jaren is elektrisering van het wagenpark. Welke inbouwoplossingen komen daarbij kijken en hoe bouw je deze zo licht mogelijk in? Om te voorkomen dat het rijbereik van een elektrische wagen door een te zwaar interieur omlaag gaat.